Kurser

Våra kurser

Här hittar du alla våra kurser. 

Vill du ha specialupplägg eller boka studiebesök?
Kontakta oss!

Hälsosam Nordisk Mat

Denna kurs är inspirerad av forskningen “Hälsosam Nordisk Mat”. Under fem tisdag kvällar kommer vi att laga mat tillsammans, på till stor del lokalt producerade råvaror. Med oss hem får vi matlådor och sallader. Under kvällarna kommer vi också att äta tillsammans och ha olika diskussionsteman.

Kom igång och odla dina egna grönsaker, Steg 1

Under fem tisdag kvällar från feb-juni träffas vi och planerar/förbereder, förkultiverar, provar starta varmbänk, så i kallbänk, titta på kompost, prata om jordförbättring och mikroliv i jorden, plantera ut och mycket mer. Vi har en spännande vår framför oss!

Kom igång och odla dina egna grönsaker, Steg 2

Det här är en kurs för dig som redan odlar och känner att det skulle vara roligt om du kunde försörja dig och din eventuella familj på grönsaker och det du finner i din omgivning.
Under våren kommer vi fördjupa oss i hur man kan tänka och planera för att närma sig målet att bli så självförsörjande som möjligt. Vi kommer också grotta ner oss mer i hur man kan preppa sina bäddar med hjälp av biokol, stenmjöl, nässelvatten mm. Att gynna nyttodjuren i trädgården och främja en god biologi i jorden är också viktigt för hållbara odlingar. Vi kommer även att kika på vad vi faktiskt har omkring oss i ätbar väg.
Vi har en spännande vår framför oss!

Två dagar intensivkurs odling

Det här är en kurs för dig som redan odlar och känner att det skulle vara roligt om du kunde försörja dig och din eventuella familj på grönsaker och det du finner i din omgivning.
Under våren kommer vi fördjupa oss i hur man kan tänka och planera för att närma sig målet att bli så självförsörjande som möjligt. Vi kommer också grotta ner oss mer i hur man kan preppa sina bäddar med hjälp av biokol, stenmjöl, nässelvatten mm. Att gynna nyttodjuren i trädgården och främja en god biologi i jorden är också viktigt för hållbara odlingar. Vi kommer även att kika på vad vi faktiskt har omkring oss i ätbar väg.
Vi har en spännande vår framför oss!

Mjölksyrning/Fermentering

Det här är en kurs för dig som är särskilt intresserad av förädlingsmetoden mjölksyrning/fermentering.

Två dagars intensiv förädlingskurs

Det här är en kurs för dig som redan odlar och känner att det skulle vara roligt om du kunde försörja dig och din eventuella familj på grönsaker och det du finner i din omgivning.
Under våren kommer vi fördjupa oss i hur man kan tänka och planera för att närma sig målet att bli så självförsörjande som möjligt. Vi kommer också grotta ner oss mer i hur man kan preppa sina bäddar med hjälp av biokol, stenmjöl, nässelvatten mm. Att gynna nyttodjuren i trädgården och främja en god biologi i jorden är också viktigt för hållbara odlingar. Vi kommer även att kika på vad vi faktiskt har omkring oss i ätbar väg.
Vi har en spännande vår framför oss!

Bunkra inför vintern

Det här är en kurs för dig som redan odlar och känner att det skulle vara roligt om du kunde försörja dig och din eventuella familj på grönsaker och det du finner i din omgivning.
Under våren kommer vi fördjupa oss i hur man kan tänka och planera för att närma sig målet att bli så självförsörjande som möjligt. Vi kommer också grotta ner oss mer i hur man kan preppa sina bäddar med hjälp av biokol, stenmjöl, nässelvatten mm. Att gynna nyttodjuren i trädgården och främja en god biologi i jorden är också viktigt för hållbara odlingar. Vi kommer även att kika på vad vi faktiskt har omkring oss i ätbar väg.
Vi har en spännande vår framför oss!

Kreativ matlagning i gårdsmiljö

Det här är en kurs för dig som redan odlar och känner att det skulle vara roligt om du kunde försörja dig och din eventuella familj på grönsaker och det du finner i din omgivning.
Under våren kommer vi fördjupa oss i hur man kan tänka och planera för att närma sig målet att bli så självförsörjande som möjligt. Vi kommer också grotta ner oss mer i hur man kan preppa sina bäddar med hjälp av biokol, stenmjöl, nässelvatten mm. Att gynna nyttodjuren i trädgården och främja en god biologi i jorden är också viktigt för hållbara odlingar. Vi kommer även att kika på vad vi faktiskt har omkring oss i ätbar väg.
Vi har en spännande vår framför oss!