

Hos oss är mjölksyrning ett mathantverk där människan är närvarande i hela processen. Det är en naturlig produkt, där endast råvaror och salt är ingredienser. Våra syrade grönsaker tillverkas här på vår gård i ”Lotan” utanför Kilafors i Hälsingland. De är producerade av noga utvalda odlare, från i första hand Hälsingland och därefter Gästrikland och Dalarna. De syrade grönsakerna är fulla av snälla mjölksyrabakterier. De är härligt syrliga och krispiga och har lite olika konsistens beroende på råvara och fraktion på bitarna.

HÄLSOSAMT!
Visste du att syrade grönsaker är fyllda av goda bakterier. De förser tarmen med levande bakteriekultur som bidrar till att tarmen mår bra av och som kan påverka immunsystemet. Det finns mycket forskning som pågår i ämnet. Exempelvis pågår en studie om hälsoeffekter av fermenterad växtbaserad mat på Chalmers, läs mer här!

ENKELT!
Det skall vara enkelt att få i sig mer grönsaker tycker vi. Ät våra syrade grönsakerna direkt ur burken eller använd dem som tillbehör i sallad, mustig gryta, färsbiffar, soppor eller smörgåsar. Vi har samlat våra recept och inspiration, läs mer här!

HÅLLBART!
Grönsakerna vi använder är odlade av noga utvalda odlare i Hälsingland, Gästrikland och Dalarna. Samtliga odlar utan bekämpningsmedel och med stort fokus på jordhälsa. Vi odlar också grönsaker här på gården som vi använder i våra syrningar. Produkterna säljs på butiker i Hälsingland och Gästrikland, på lokala marknader och vissa REKO-ringar.
