Nu erbjuder Therese föreläsningar inom hållbar livsstil; hon delar med sig av sin kunskap att öka självförsörjningsgraden av lokala livsmedel och vill inspirera att äta mer grönsaker. Hon utför även konsultuppdrag för långa och korta uppdrag till kommuner, myndigheter, regioner, föreningar och företag.

Therese Westlén
Therese är i grunden gymnasielärare inom Biologi och Naturkunskap och har en Magisterexamen i Biologi, med fokus på Hälsosam Nordisk mat. Hon bedriver en småskalig grönsaksodling på sin gård i ”Lotan” utanför Kilafors i Hälsingland. Med sitt företag ”Therese Trädgårdsmat” driver hon verksamhetsgrenarna: Grönsaksodling, Förädling av produkter, Kurser inom matlagning och odling, Konsulttjänster och Matvagen ”Nära Pära”. Therese undervisar också i Småbrukarkurserna på CFL-Söderhamn.
Föreläsningar
Är ni en kommun, region, landsting, förening, bygdegård, hotell, restaurang- eller caféägare, driver storkök eller livsmedelsbutik och är intresserad av mat som är bra för hälsan och miljön?
Funderar ni på att ställa om till att öka andelen lokalt producerade livsmedel, att använda mer grönsaker i säsong och/eller öka förståelsen för matens ursprung? Genom att boka Therese Westlén som föreläsare får ni inspiration, kunskap och forskning inom dessa frågeställningar. Föreläsningen kan skräddarsys enligt era önskemål.
Välkommen att fråga om pris och datum!
Therese föreläser inom dessa ämnen:
- Lokal självförsörjning
- Odla för krisberedskap
- Öka självförsörjningsgraden i länet
- Närodlat lokalt producerad mat och grönsaker
- Mat som är bra för hälsan
- Att jobba med alla skolans ämnen för en hållbar framtid
- Odla mat i skolan
- Varför maten är en så viktig del
- Lokala livsmedel i dagligvaruhandeln
- Varför alla borde vara odlare
Konsultuppdrag:
Är du en kommun, myndighet, region, förening eller företag och är intresserad av att anlita Therese för att driva/delta i projekt eller förstudier som handlar om ett långsiktigt mål att:
- Öka självförsörjningsgraden av lokala livsmedel
- Öka andelen lokala livsmedel
- Öka antalet lokala livsmedelsproducenter med fokus på frukt och grönsaker
- Stärka civil beredskap i händelse av kris (fokus på mat/grönsaker)
- Öka produktionen, tillgängligheten och försäljningen av ekologiskt och lokalt odlade grönsaker
- Öka småskaliga odlare; utarbetad transportlogistik, minimalt matsvinn, nya arbetstillfällen genom samverkan mellan flera aktörer.
