Nedan kan ni läsa om redan genomförda föreläsningar Therese har gjort för olika organisationer.

Uppdragsgivare: Länsstyrelsen
Uppdragstid: 2022-2023
Innehåll: Odla för krisberedskap. 2-3 digitala föreläsningar och fysiskt studiebesök på gården.
Deltagarna fick med sig verktyg och inspiration till att odla sin egen mat. Samt ökad kännedom om ämnet ”självförsörjning”.

Uppdragsgivare: Restaurangprogrammet, Torsbergsgymnasiet Bollnäs
Uppdragstid: 2023-2024
Innehåll: Lär känna din råvara – ”Från jord till bord”, kreativ matlagning.
Deltagarna fick en ökad förståelse för råvarans ursprung och mycket inspiration.

Uppdragsgivare: Broberg förskola
Uppdragstid: 2024
Innehåll: Starta upp skolodlingar och att odla tillsammans med barnen. Inspirationsföreläsning för skolpersonal, praktiska moment med personal och barn: plantering, bevattning och gräsklipp.
Både personal och barn fick en ökad kunskap och förståelse för odling.

Uppdragsgivare: Västansjö skola, Kilafors
Uppdragstid: 2023
Innehåll: Föreläsningar om vikten att jobba med mat i skolans alla ämnen, för personal i förskola och skola.
Skolan är idag en Generation Pep- och Grön flaggskola.

Uppdragsgivare: Bandygymnasiet Edsbyn.
Uppdragstid: 2019-2021
Innehåll: Matlagning och föreläsning för internatelever på Bandygymnasiet. Att lära sig laga näringsrik mat för bättre prestation på plan.
Deltagarna fick en ökad förståelse för matens betydelse för att prestera bättre.

Uppdragsgivare: Naturbruksprogrammet , Realgymnasiet, Gävle.
Uppdragstid: 2023-2024
Innehåll: Jordbrukets produkter. Kunskap om lokalmatskedjan- att köpa lokala produkter.
Inspiration att starta eget inom de gröna näringarna.

Uppdragsgivare: Biosfärområde Voxnadalen.
Uppdragstid: 2022
Innehåll: Studiecirkel om odling och förädling för gemensamma ytor. Enkla redskap för att komma igång att odla och hur man bäst tar hand om skörden.

Uppdragsgivare: Länsstyrelsen, målgrupp kommuner.
Uppdragstid: 2022
Innehåll: Odling på kommunal mark. Visade på olika exempel runt om i Sverige där projekt drivits.
Deltagarna fick Inspiration och förståelse av nyttan att odla på allmän mark.

Uppdragsgivare: Coompanion i Dalarna. Målgrupp: producenter och kommuner.
Uppdragstid: 2024
Innehåll: Visst kan kommuner upphandla lokal mat. Ett konkret exempel på samverkan och upphandling av lokal mat i Hälsingland.

Uppdragsgivare: Ovanåkers Kommun. Målgrupp: kommuner och skolor (pedagoger)
Uppdragstid: 2025
Innehåll: Att odla på skolan med fokus på skörd före- och efter sommarlov. Vad är lämpligt att odla som klarar sig med tanke på tillsyn, bevattning m.m. Lathund för olika sorters plantor och när man skall så.

Uppdragsgivare: Bostadsrättsförening i Ovanåker och Bollnäs.
Uppdragstid: 2025
Innehåll: Hur man kan odla på gemensamhetsytor. Förslag på grödor att odla med fokus på pallkragar och balkonger. Hur man lyckas med sådd och plantor, gödsel, bevattning samt tidsmässigt; när och hur de planterar ut.