Kalender
Det här händer 2025
Uppdateras löpande
22 maj Grönsaks- och plantförsäljning med mat och fika
Välkommen på mat, fika och plantförsäljning kl.12-19. Adress: Therese Trädgårdsmat, Lotan Sörflyvägen 2742, 823 91 Kilafors.
29 maj Grönsaks- och plantförsäljning med mat och fika
Välkommen på mat, fika och plantförsäljning kl.12-19. Adress: Therese Trädgårdsmat, Lotan Sörflyvägen 2742, 823 91 Kilafors.
26-27 juli Gårdsöppet med mat, fika, nyskördade grönsaker och odlingstramp
Välkommen på mat, fika kl.11-15. Odlingstramp -kl.14-15, vandring runt odlingarna. Vi avslutar dagen med ”Frågestund Therese”, ställ vilka frågor du vill Therese. Adress: Therese Trädgårdsmat, Lotan Sörflyvägen 2742, 823 91 Kilafors.
KURSER:
1-2 Februari Matlagning, inspirerad av Hälsosam Nordisk mat.
Denna kurs är inspirerad av forskningen “Hälsosam Nordisk Mat”.
Med dig hem får du inspiration och kunskap till nya tankesätt att laga mat på. För ett friskare liv! För mer information och anmälan, Klicka här!
25 Februari, kursstart odling kvällar
Det här är en odlingskurs för nybörjaren eller dig som vill få en ”nystart” i din odling. Med teori och praktik får du våra bästa tips om hur du kan förlänga odlingssäsongen för att komma igång och odla redan i år. Kursen ges under fyra tisdag kvällar från feb-maj.
För mer information och anmälan, Klicka här!
3-4 maj odlingskurs intensiv helg
Vill du komma igång och odla dina grönsaker redan i år! Följ med på en rivstarts helg, där vi går igenom de enklaste grunderna du behöver. Att anlägga fasta odlingsbäddar, såteknik, plantuppdragning, utplantering mm. En helg med teori varvat med praktik. För mer information och anmälan, Klicka här!
23 juli Kreativ matlagning i gårdsmiljö
Upplev trädgårdens smaker, genom kreativ matlagning. Therese tar er med på en skördevandring i trädgården. Därefter lagas en kreativ buffé tillsammans. Välkommen till en unik måltid! För mer information och anmälan, klicka här!
30 juli Kreativ matlagning i gårdsmiljö
Upplev trädgårdens smaker, genom kreativ matlagning. Therese tar er med på en skördevandring i trädgården. Därefter lagas en kreativ buffé tillsammans. Välkommen till en unik måltid! För mer information och anmälan, klicka här!
20-21 september Skörd, lagring och förädling
Helgkurs, i dagarna två skördar och förädlar vi grönsaker. Vi går igenom olika förädlingsmetoder såsom torkning, mjölksyrning, inläggning och frysning. För mer information och anmälan, klicka här!
Följ oss gärna på Facebook, där alla evenemang finns.