Konferensmat-aktivitet

”Fokus på mat som är bra för hälsan och miljön”

Är du konferensarrangör, hotell eller ett företag/organisation som vill ha teamaktivitet på temat hållbarhet och matlagning? Eller hjälp med lokalproducerad mat/fika till er konferens? Vi arrangerar ”goda” teamaktiviteter på temat ”mat som är bra för hälsan och miljön”. Vi levererar också lokalproducerad mat/fika till er konferens inom Hälsingland, på b.la. råvaror som odlats med omsorg och skördats för hand.

Therese Trädgårdsmat och Therese Westlén:

Therese Trädgårdsmat bedriver en småskalig grönsaksodling och förädling av produkter i ”Lotan” utanför Kilafors i Hälsingland. Therese håller kurser inom matlagning och odling, undervisar i Småbrukarkurserna på CFL-Söderhamn, erbjuder föreläsningar och konsulttjänster samt driver matvagnen ”Nära Pära”.  Vi värnar om den biologiska mångfalden och vill ge redskap till andra att ställa om till en mer hållbar livsstil. Vi vill uppmuntra och inspirera fler att äta mer grönsaker och i förlängningen få fler att odla sin egen mat.

Teambuilding – ”Kreativ matlagning med lokala råvaror”

Matlagning är en bra aktivitet för teambuilding och väldigt uppskattat. Upplev trädgårdens smaker och det vilda i en gemensam matlagningsaktivitet i en härlig gårdsmiljö under ledning av Therese. Vi lagar en kreativ middag eller lunch tillsammans med det vi skördat på gården. Ni får också en rundvandring bland odlingarna och ny kunskap varför hälsosam mat är så viktig för vår hälsa, att komma i gång att odla egna grönsaker och hur man bäst tar vara på det vi odlar. Programmet skräddarsys självklart enligt era önskemål. Upplevelsen av att laga och avnjuta den mat som ni tillsammans skapar är en häftig känsla.

Välkommen till en unik matlagningsaktivitet med hållbarhet som fokus!

Var? På vår gård i Lotan Sörflyvägen 2742 , 823 91 Kilafors, finns det önskemål om att vara på annan plats (ex närmare ert boende) så finns det möjlighet.

När? För den bästa upplevelsen maj – september, alternativa upplägg kan ordnas under resten av året.

Hur?

  • Klädsel: Ta sköna och oömma skor att gå i. Har det regnat kan det bli lite fuktigt i gräset. Förkläde finns att låna här. Ta med jacka eller varmare tröja, det blir ofta lite ruggigare mot kvällen när vi sitter på logen.
  • Tidsåtgång: ca 3-4 timmar (inkl. måltiden), välj mellan lunch eller middag.
  • Antal: upp till 80 personer. (Vid större sällskap samarbetar vi med Ordenshuset i Hå där det finns utrymme för upp till 250 personer).
  • Innehåll: det finns möjlighet att välja den mat ni önskar inom vissa ramar. Andra alternativ finns för de praktiska momenten som exempelvis att lära sig att syra grönsaker, laga röror, sallader m.m. Vi hittar ett innehåll tillsammans som passar för era önskemål. Det finns också möjlighet att ha möte/konferens på vår loge, vi kan tillhandahålla whiteboard, blädderblock, projektor, duk, anteckningsblock och pennor.

Pris? Välkommen att kontakta oss för prisförslag

Lokalproducerad konferens- och festmat.

Vi levererar lokalproducerad mat/fika till er konferens på råvaror som odlats med omsorg och skördas för hand. Vi värnar om våra lokala matproducenter, bönder och odlare.  Låt oss leverera maten till er konferens, där ni är!  Vi har också vår matvagn ”Nära Pära” om ni har fest/bröllop i trädgården. Vi lagar all mat från grunden på lokala råvaror.

Bra att veta:
  • Beställning sker senast 1 månad innan eventet
  • Vi levererar inom Hälsingland med omnejd.
  • Upp till 300 personer.

Välkommen med din förfrågan!